Έχετε βουητό ή κουδούνισμα στα αυτιά σας;

Οι εμβοές ορίζονται ως η αντίληψη του ήχου όταν δεν υπάρχει ήχος στον χώρο που βρίσκεστε.

Αν νομίζετε ότι μπορεί να έχετε εμβοές, επικοινωνήστε με έναν ακοοπροθετιστή μας για να δοκιμάστε την λύση.

Τι είναι οι εμβοές;

Συχνά περιγράφονται ως χτυπήματα, σφύριγμα, τζιτζίκια και βουητό, αλλά και αλλιώς. Αυτό οφείλεται στο ότι οι εμβοές ακούγονται διαφορετικά από το κάθε άτομο που το βιώνει. Μπορεί να είναι ψιλός ή μπάσος ήχος, ακόμα και διακεκομμένος.

Οι Εμβοές και η απώλεια ακοής συνδέονται. Περίπου το 85% των ατόμων με εμβοές έχουν επίσης απώλειας ακοής κάποιου βαθμού.

Ενώ οι εμβοές δεν προκαλούν απώλεια ακοής, ο ήχος τους μπορεί να σας αποσπάσει την προσοχή και να σας δυσκολεύουν να ακούσετε άλλους ήχους. Τα ακουστικά βαρηκοΐας είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την ταυτόχρονη αντιμετώπιση των εμβοών και της βαρηκοΐας.

Τι προκαλεί τις εμβοές;

  • Έκθεση σε δυνατό θόρυβο
  • Γήρανση
  • Φαρμακευτική αγωγή
  • Ασθένειες
  • Στρες

Επειδή οι εμβοές είναι μερικές φορές παρενέργεια μιας κατάστασης που θεραπεύεται – όπως η υπέρταση ή ακόμα και ένα βουλωμένο αυτί από βύσμα κυψελίδας (κερί) – είναι καλή ιδέα να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας ή με τον ακοοπροθετιστή σας εάν έχετε εμβοές.

Πόσο κοινό πρόβλημα είναι οι εμβοές;

Περίπου το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού υποφέρει από εμβοές συνεχούς διάρκειας. Σχεδόν όλοι κάποια στιγμή έχουμε βιώσει κάποιας μορφής προσωρινών εμβοών – για παράδειγμα μετά από κάποιο νυχτερινό κέντρο, κλάμπ, γαμήλιο γλέντι κτλ.

Εμβοές και θεραπεία

Δεν υπάρχει καμία θεραπεία για τους περισσότερους τύπους εμβοών, αλλά υπάρχουν τρόποι που μπορείτε να τις διαχειριστείτε.

Η πιο συνηθισμένη θεραπεία είναι η ηχοθεραπεία – ένας τρόπος να διδάξετε τον εγκέφαλό σας να επικεντρωθεί σε άλλους ήχους ώστε μην δίνει πολλή προσοχή στις εμβοές.

Στην AURAL CARE θα βρείτε ακουστικά βαρηκοΐας τα οποία διαθέτουν μια ενσωματωμένη γεννήτρια κατά των εμβοών για να σας βοηθήσουν να τις διαχειριστείτε. Η γεννήτρια κατά των εμβοών είναι ένα εργαλείο ηχητικής θεραπείας που βοηθά στο να αποσπάται ο εγκέφαλός σας από τις εμβοές σας, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε στους σημαντικούς και στους ευχάριστους ήχους γύρω σας.

Συμληρώστε την παρακάτω Call Back form. Είμαστε εδώ για να απαντήσουμε σε οποιοδήποτε ερώτημα.

Τηλεφωνική επικοινωνία 10:00 - 18:00